miercuri, 13 noiembrie 2013

Nesimtirea un sport national

Nesimtirea un sport national

Nesimtirea in Romania a atins cote alarmante. In fiecare zi ne lovim de nesimtirea si impertinenta crasa a unor persoane care vor sa para “cool” (un cuvant des auzit in zilele noastre) sau “smecheri interesanti”. Suntem atat de obisnuiti cu lipsa de respect incat atunci cand intalnim pe cineva educat ni se pare ca ceva e in neregula, ca parca e prea amabil si/sau prea stilat.
Bineinteles, nesimtirea apare sub diverse forme iar exemplele pot fi din cele mai diverse. In ziua de azi multi prefera apelativele “Fa”, “Ba”, “Ma” in defavoarea unor formule precum “Multumesc”, “Sarut mana”, “Buna ziua”. Preferam marlania si grosolania in loc sa alegem bunul simt si respectul.
Nu exista sa nu vezi cand iesi in oras cu treburi de rezolvat, si romani nesimtiti, nespalati, hoti sau tupeisti. Din pacate fac parte din cotidian si ne lovim de ei vrem nu vrem.
In ceea ce priveste nesimtirea la noi,cred ca a ajuns sa fie sport national. Tupeul si aroganta sunt “indeletniciri” de baza la romani. Multi il considera indispensabil pentru a reusi in viata. Cica tupeul aduce succesul in viata ! Aiurea, numai prostii nascocesc asemenea vorbe pentru a-si ascunde propriile nesabuinte. Munca, perseverenta si educatia duc inevitabil catre succes, nu tupeul obraznic afisat de catre unii dintre locuitorii acestei tari. Daca ai atata idiotenie in minte sa crezi ca daca esti cu tupeu ajungi in varful piramidei, inseamna ca ori esti nebun de-a binelea si trebuie sa te duci la un control neurologic, ori marsavia si obraznicia iti sunt pilde de urmat in viata, si atunci probabil ca asa o sa mori.
Poate am jignit multe persoane care vor citi aceasta postare, dar poate asa voi fi auzita si poate ne vom mai schimba si noi atitudinea fata de cei din jurul nostru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu