miercuri, 4 decembrie 2013

Comoara ta este acolo unde este inima ta....



Un om viseaza o voce care ii spune sa se duca in Persia, unde va gasi o comoara. Atunci, omul porneste la drum, un drum lung, cu talhari, cu furtuni, fiind si aproape sa moara de foame in desertul care separa Alexandria de Persia, dar, in sfarsit, ajunge intr-un oras persan. Se intinde sa doarma in curtea unei moschei, in care la un moment dat intra niste hoti. Sunt arestati cu totii si dusi inaintea judecatorului, a Califului.
 Acesta il intreaba de ce se afla acolo. El spune: “Eu sunt din Alexandria, orasul lui Alexandru, si am venit aici pentru ca o voce mi-a spus ca daca ma voi duce in Persia voi gasi o comoara”.
 Atunci pe Calif a inceput  si rada  pana cand a inceput  sa-l doara maselele si spuse: “Omule credul, eu, la fel, am visat ca daca as merge la Alexandria, as gasi acolo o comoara si ca o voi gasi intr-o casa unde se afla un smochin si un cazan pentru apa, insa eu n-am crezut in asemenea lucruri”. Atunci hotaraste sa ii aplice omului o suta de bice. Amarat, egipteanul se intoarce in Alexandria si recunoaste in casa aratata  de Calif casa lui : aici erau smochinul si cazanul.  A sapat si gaseste comoara…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu